Start Zwermregulering en Natuurlijk imkeren 2024

(foto: Marc)

Op dinsdag 19 maart begonnen we officieel aan onze verkenning van zwermregulering en natuurlijk imkeren met een eerste theoretische sessie. Tijdens deze avond lag de focus op het vaststellen van onze verwachtingen en doelstellingen voor de cursus, wat een vruchtbare discussie opleverde.

Tussen de theoretische modules hebben we bewust de tijd genomen om een vergelijking te maken tussen twee benaderingen van imkeren: de sturende en de niet-sturende imker. Deze analyse bood inzicht in de verschillen en overeenkomsten, wat een mooie en interessante discussie opleverde.

Dit jaar bracht ons ook een verrassing met de vroege bloei van koolzaad. Dus hebben we onze planning aangepast en de bijenkasten eerder bij het koolzaad geplaatst. Het was erg gezellig om vroeg in de ochtend met z’n allen bijenkasten te plaatsen, vooral voor de nieuwkomers onder ons. Esther zorgde nog voor een heerlijke kop koffie en thee.

Volgende week staat onze eerste inspectie gepland, waarbij we onze opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. We kijken ernaar uit om te zien hoe onze bijen het doen en om onze vaardigheden als imkers verder te ontwikkelen.

Plaatsen van de volken op het koolzaad (foto: Marc)
(foto: Marc)
Uitleg Sigis eerste honingkamer plaatsten met nog ‘koude’ temperaturen. (foto: Marc)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.