Digitale praktijkwerkboekje basiscursus

Welkom op de pagina voor het
digitale praktijkwerkboekje.

Op deze pagina vindt u informatie welke te gebruiken is bij:

– de voorbereiding van de uit te voeren praktijkopdrachten
– de toegang tot het geheel digitale praktijkwerkboekje.
– de toegang tot uitwerkingspagina’s van de uitgevoerde opdrachten.

 

Als u niet bekent bent met het praktijkwerkboekje vindt u op deze pagina een trailer van het praktijkwerkboekje. U krijgt  een indruk wat het praktijkwerkboekje voor leraren, praktijkbegeleiders en cursisten biedt. De informatie en structuur die bij het geven of volgen van de basiscursus, ook wel beginnerscursus genoemd, gebruikt wordt. Het praktijkboekje is, als u geïnteresseerd bent geraakt, te bestellen bij de auteur van het boekje Sigis Spaenberg.

Email sp_sparenberg@hotmail.com of kunt u verwezen worden naar de cursus waar het praktijkwerkboekje gebruikt wordt en beschikbaar is.

Als u cursisten bent in de basiscursus waar het praktijkwerkboekje gebruiken wordt zijn op deze pagina de links te vinden die gebruikt kunnen worden ter voorbereiding op de uitvoering van de 12 praktijkopdrachten.

Als u cursist bent en de digitale versie van het praktijkwerkboekje wilt gebruiken kunt u uw wachtwoord gebruiken dat bij de leraar bekend is.

Achter het wachtwoord vindt u:

  • De PDF van het praktijkwerkboekje met alle actieve links uit het praktijkboekje.
  • De Word versie van elk uitwerkblad behorend bij praktijkopdracht. De opdrachten zijn stuk voor stuk te downloaden, in te vullen/uit te werken en daarna als email bijlage te versturen naar de cursusleiding.

 


TRAILER Praktijkwerkboekje (gratis)

Bekijk de trailers en zie hoe de basiscursus is opgezet en ondersteun wordt door het praktijkwerkboekje.

Uitwerkingspagina’s per opdracht (Word-document)

   


VOORBEREIDINGEN op de cursus (gratis)

Het praktijkwerkboekje bestaat uit 12 praktijkopdrachten. Ter voorbereiding van de uitvoering van de opdrachten wordt steeds verwezen naar het lesboek ‘Bijenhouden hoe doe je dat’. Tevens wordt er verwezen naar diverse links bij de 12 opdrachten zodat met tekst, beeld of een filmpje de nieuwe imker zich kan voorbereiden op de opdracht waar hij of zij mee aan de slag moet.
Verder zijn er ook nog wat algemene links toegevoegd die informatie geven over het bijenhouden en de basiscursus.

 


LOGIN Digitale Praktijkwerkboekje

Klik op onderstaande kaders om doorgeschakeld te worden naar de LOGIN pagina en vul de door de leraar versterkte gebruikerscode in of neem contact op met de auteur van het boekje Sigis Sparenberg. U wordt doorgeschakeld naar de pagina met het complete boekje met actieve links en de uitwerkingspagina’s van het praktijkwerkboekje: